Connect with us

Bil & Motor

Skoterturismen växer i Norrlandslänen – nu finns en ny branschorganisation

JÄMTLAND. Med den nya branschorganisationen hoppas man kunna ta större ansvar för turism, hållbarhet och miljö.

Den 27 september 2019 bildades branschorganisationen för snöskoterturism formellt då det första styrelsemötet hölls i Östersund, det skriver organisationen på sin hemsida. Bakom bildandet finns ett 40-tal företag och föreningar från fem kommuner i Jämtland (Åre, Krokom, Berg, Strömsund och Härjedalen). Med sig har de SVEDEA, Länsförsäkringar Jämtland och Svenska Snö- & Terrängfordonsbranschen som partners och finansiärer. 

Växande intresse för snöskoter grunden till bildandet.

Bakgrunden till bildandet är den tilltagande skoterturismen, som blivit allt viktigare för norrlandslänen. Det finns mycket som indikerar på att skoterturismen går mot en ljus framtid med allt fler skotersugna turister, samtidigt som antalet snöskotrar även bland den inhemska befolkningen fortsätter att öka. Eftersom skoterkörning samtidigt påverkar både miljö och mark är det viktigt att den generella tillväxten sker på ett bra sätt och att branschen får möjlighet att ta ansvar. Det var utifrån de här diskussionerna som Skoterbranschorganisationen bildades.

Eftersom skoterkörning samtidigt påverkar både miljö och mark är det viktigt att den generella tillväxten sker på ett bra sätt och att branschen får möjlighet att ta ansvar.

Vintern 2019/2020 är första året som Skoterbranschorganisationen är igång. Branschorganisationen kommer den närmsta tiden verka för att fortsätta utveckla snöskoterturismen på ett hållbart sätt, öka kompetensen och säkerheten, och lindra störningar och miljöpåverkan som kommer med verksamheten. Under 2020 hoppas man dessutom bidra till en förbättring av de nuvarande förarbevisutbildningarna och ta fram förslag på guideutbildningar inom snöskoterturismen.

Är man intresserad av att ansluta sig till Snöskoterbranschens organisation kan man hitta dem här.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bil & Motor

Besikta öppnar ny station i Hofors under 2022

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2022 öppnas flera nya stationer.

besikta affarsliv365
Foto: Pressmeddelande.

GÄVLEBORG. Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en helt ny besiktningsstation i Hofors. Under juni 2022 slår man äntligen upp portarna till den nya stationen som ursprungligen skulle ha tagits i bruk i september 2019. Med ett nytecknat hyreskontrakt så kommer Hofors boende äntligen erbjudas besiktning på hemmaplan, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2022 öppnas flera nya stationer, bland annat i Hofors. För boende i området innebär detta att man nu får en bilbesiktning på hemmaplan och inte längre behöver ta sig till andra orter i länet.

”- Nu kan boende i Hofors äntligen få en säkrare besiktning på hemmaplan”, säger Marknadsområdeschef Peter Johansson.

Stationschefen Jan Tägt berättar att etableringen helt ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder: 

”- Den nya stationen öppnar nära E16 och gör det enkelt för fordonsägare att ta sig till oss. Vår kunniga personal sätter kunden i fokus och kommer att besikta flera olika fordonstyper i nya, fina lokaler.”

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, lätta lastbilar och släpvagnar för kontrollbesiktningar och efterkontroller, men även erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Continue Reading

Bil & Motor

Ny betalparkering i centrala Piteå – P-skivan försvinner

Nu är P-skivan snart ett minne blott i Piteå, som byter till betalparkeringar.

Foto: Genrébild.

NORRBOTTEN. Efter lång förberedelse är det nu dags att införa betalparkering i centrala Piteå och p-skivan försvinner. Från och med måndag 1 februari gäller det nya sättet att registrera och betala parkering. Enklast och smidigast är att registrera via app, men det finns flera olika sätt.

Det nya systemet innebär att man byter ut p-skivan mot ett elektroniskt system där man registrerar parkering via app, sms, talsvar eller i någon av de tre registreringsterminaler som finns placerade på ICA Kvantum, Stora Coop och på Kyrkparkeringen. I terminalerna kan du endast registrera gratistid, medan övriga metoder tillåter en kombination av gratistid och betaltid. Avgift enligt taxa gäller vardag 8-18 samt dag före söndag och helgdag 9-15. 

– Appen är det enklaste och smidigaste sättet att registrera, men visst har vi märkt en viss oro hos piteborna. Vi är dock övertygade att det kommer att gå bra när vi väl är igång, våra grannstäder har ju redan betalparkering med appbetalning, säger Kjell Norberg, trafikingenjör på samhällsbyggnad.

Continue Reading

Bil & Motor

Stor elfordons-grundare avgår frivilligt efter kritik: “Har överdrivit”

Detta efter att bolaget anklagats för grova bedrägerier och fusk, bland annat gällande överdrifter av sin egen tekniska kapacitet.

Foto: Genrébild.

Trevor Milton, grundare och ordförande för elfordonsföretaget Nikola, har nu självmant valt att lämna bolaget. Detta efter att bolaget anklagats för grova bedrägerier och fusk, bland annat gällande överdrifter av sin egen tekniska kapacitet.

Bakom många av anklagelserna mot elfordonstillverkaren står blankar firman Hindenburg Research, som bland annat påstår sig ha telefonsamtal, sms och bilder som bevis för att det Trevor Milton påstått om sitt bolag helt enkelt inte stämmer. Bland de mest graverande avslöjandena som Hindenburg Research hittills fört fram, finns det om att en reklamfilm där en lastbil från Nikola framförs i hög fart i öknen, egentligen är inspelad i en nedförsbacke – vilket bekräftats av personal på Nikola.

Ny ordförande från General Motors på ingång.

Trevor Milton meddelade sin avgång i ett pressmeddelande, men bedyrade att bolaget fortfarande var viktigt för honom, och att det var trist att så mycket fokus hamnat på honom som person istället för på bolagets roll som aktör för en bättre miljö och omvärld. Styrelsen har accepterat Miltons avgång och har meddelat att en ersättare, Stephen Girsky som tidigare varit ordförande för General Motors och som har över 30 års erfarenhet av motorbranschen, är på väg in som ny ordförande.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.