Connect with us

Bygg Hem & Inredning

Svenska studenthus storsatsar i Sundsvall – målet är 500 lägenheter inom ett par år

SUNDSVALL. Svenska studenthus planerar för 500 lägenheter i Sundsvall, varav en majoritet ska ske i nyproduktion de närmsta åren.

Pexels

SUNDSVALL. Det råder full aktivitet i Sundsvall, för bolaget Svenska studenthus. Företaget räknar med att snart ha ett bestånd på ca 500 studentlägenheter i staden. 80 av lägenheterna har man köpt, men till sommaren 2020 planeras byggstart för 250 nya studentlägenheter vid det gamla kommunförrådet vid Dalgatan, som Mitthem tidigare aviserat byggande på, och ytterligare 200 lägenheter vid Storgatan.

Inflyttning i de bostäder som har planerad byggstart till sommaren 2020 är 2022, enligt byggherren. I en intervju med Sundsvalls tidning uppger Christian Lindberg, som är finanschef på moderbolaget K2A, att man tror på Sundsvall som bostadsort. Om behovet av studentlägenheter skulle minska, menar han att företaget har en sådan flexibilitet att bostäderna skulle kunna användas till något annat.

“Genom Svenska Studenthus vill vi erbjuda kompletta och prisvärda mindre hyreslägenheter med utrustning och inredning av hög kvalitet”

Nytänk och behov bakom Svenska studentshus snabba expansion.

”Det råder generellt sett en stor brist på studentlägenheter. Genom Svenska Studenthus vill vi erbjuda kompletta och prisvärda mindre hyreslägenheter med utrustning och inredning av hög kvalitet”, säger Johan Knaust, medgrundare och VD K2A på företagets hemsida.

”Vi har noggrant kartlagt marknad, regelverk, studenternas önskemål och de ekonomiska förutsättningarna, innan vi satt oss ned och ritat lägenheterna. Genom rationellt utnyttjande av hela ytan har vi fått plats med utrustning som man normalt bara finner i lite större lägenheter, till exempel fullhög kyl/frys och kombinerad tvätt- och torkmaskin”, säger Erik Wijkmark, arkitekt på JEFF Fastighetsutveckling.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bygg Hem & Inredning

BoKlok bygger nytt i Sundsvall

BoKlok kommer att bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021.

I Lillhällom i Sundsvall ska BoKlok bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en annan typ av boendeform än villor som är det vanligaste i den här delen av Sundsvall. Våra bostadsrätter kommer komplettera den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Alla bostäder byggs som bostadsrätter och kommer ingå i samma bostadsrättsförening, BoKlok Grimman. Husen kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm.

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Riksbyggen Fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår.

Foto: Pressmeddelande/Riksbyggen.

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår, genom ett samgående av två tidigare marknadsområden. Det skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Chef för nya Marknadsområde Norr blir Maritha Nordström som började på Riksbyggen som marknadsområdeschef i april.

– Hela norra delen av Sverige inne i en starkt expansiv fas med stora etableringar. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Maritha Nordström.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och hållbarhet. Riksbyggens platskontor i Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare blir kvar även efter samgåendet. Verksamhet finns även på en rad andra orter inom marknadsområdet, till exempel i Boden, Kalix, Haparanda och Piteå. Marknadsområde Norr blir ett av Riksbyggens största marknadsområden.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också bidra i utvecklingen inom användande av digitala forum och att jobba mer med digitala verktyg, berättar Maritha.

Maritha började på Riksbyggen i april i år och blir nu chef över det nya och större marknadsområdet. Maritha har lång och bred ledarerfarenhet och kommer närmast från Samhall där hon arbetat som distriktschef för Norrbotten. Hon har också bakgrund från bland annat tillverkande industri där hon ansvarat för utvecklingsarbete inom olika produktområden, allt från elektronik- och trävarutillverkning till industrisömnad.

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Peter på Glasproffsen visar hur fönster ska monteras

Dags att renovera fönstren? Peter på Glasproffsen ger sina bästa tips inför fönsterbytet eller renoveringen.

Texten redigeras. Fel på inläsning av text.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.