Connect with us

Bil & Motor

Båthuset i Njurunda går mot strömmen i pandemi-tider: “Försäljningen har ökat”

Förra året omsatte företag ca 17 miljoner kronor, och årets omsättning beräknas bli ungefär likadan – trots coronavirus-pandemin. Nu börjar dessutom företagets högsäsong.

Genrébild, Pexels.

NJURRUNDA. Båthuset i Njurrunda tvingades att ställa sin populära Båtmässa, det berättar Sundsvalls Tidning, men trots det har företagets försäljning ökat med över 100% under de senaste månaderna.

2009 valde Micke Bergseije att starta Båthuset tillsammans med sin kusin Peter, där affärsplanen var att sälja båtar och tillbehör. Förra året firade företaget sitt 10-års-jubileum. Idag har företaget tre delägare sedan verkstadschefen Gösta Sundelin tillkommit, och utöver det har man anställt på medarbetare på heltid på servicesidan.

Förra året omsatte företag ca 17 miljoner kronor, och årets omsättning beräknas bli ungefär likadan – trots coronavirus-pandemin. Nu börjar dessutom företagets högsäsong, och den tid på året som det brukar vara mest uppdrag inom båtförsäljning och tillbehör.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bil & Motor

Ny betalparkering i centrala Piteå – P-skivan försvinner

Nu är P-skivan snart ett minne blott i Piteå, som byter till betalparkeringar.

Foto: Genrébild.

NORRBOTTEN. Efter lång förberedelse är det nu dags att införa betalparkering i centrala Piteå och p-skivan försvinner. Från och med måndag 1 februari gäller det nya sättet att registrera och betala parkering. Enklast och smidigast är att registrera via app, men det finns flera olika sätt.

Det nya systemet innebär att man byter ut p-skivan mot ett elektroniskt system där man registrerar parkering via app, sms, talsvar eller i någon av de tre registreringsterminaler som finns placerade på ICA Kvantum, Stora Coop och på Kyrkparkeringen. I terminalerna kan du endast registrera gratistid, medan övriga metoder tillåter en kombination av gratistid och betaltid. Avgift enligt taxa gäller vardag 8-18 samt dag före söndag och helgdag 9-15. 

– Appen är det enklaste och smidigaste sättet att registrera, men visst har vi märkt en viss oro hos piteborna. Vi är dock övertygade att det kommer att gå bra när vi väl är igång, våra grannstäder har ju redan betalparkering med appbetalning, säger Kjell Norberg, trafikingenjör på samhällsbyggnad.

Continue Reading

Bil & Motor

Stor elfordons-grundare avgår frivilligt efter kritik: “Har överdrivit”

Detta efter att bolaget anklagats för grova bedrägerier och fusk, bland annat gällande överdrifter av sin egen tekniska kapacitet.

Foto: Genrébild.

Trevor Milton, grundare och ordförande för elfordonsföretaget Nikola, har nu självmant valt att lämna bolaget. Detta efter att bolaget anklagats för grova bedrägerier och fusk, bland annat gällande överdrifter av sin egen tekniska kapacitet.

Bakom många av anklagelserna mot elfordonstillverkaren står blankar firman Hindenburg Research, som bland annat påstår sig ha telefonsamtal, sms och bilder som bevis för att det Trevor Milton påstått om sitt bolag helt enkelt inte stämmer. Bland de mest graverande avslöjandena som Hindenburg Research hittills fört fram, finns det om att en reklamfilm där en lastbil från Nikola framförs i hög fart i öknen, egentligen är inspelad i en nedförsbacke – vilket bekräftats av personal på Nikola.

Ny ordförande från General Motors på ingång.

Trevor Milton meddelade sin avgång i ett pressmeddelande, men bedyrade att bolaget fortfarande var viktigt för honom, och att det var trist att så mycket fokus hamnat på honom som person istället för på bolagets roll som aktör för en bättre miljö och omvärld. Styrelsen har accepterat Miltons avgång och har meddelat att en ersättare, Stephen Girsky som tidigare varit ordförande för General Motors och som har över 30 års erfarenhet av motorbranschen, är på väg in som ny ordförande.

Continue Reading

Bil & Motor

Northbikes försäljning har ökat – trots coronapandemin: “30% sen förra året”

Northbike, som är en stor leveratör av motorcyklar, snöskotrar, fyrhjulingar och vattenskotrar, har ökat sin försäljning med ungefär 30% jämfört med föregående år.

Faksimil från Northbikes hemsida.

VÄSTERNORRLAND. Northbike, som är en stor leveratör av motorcyklar, snöskotrar, fyrhjulingar och vattenskotrar, har ökat sin försäljning med ungefär 30% jämfört med föregående år.

“– Vi har haft en väldigt bra försäljning under hela april och trodde aldrig att vi skulle slå försäljningssiffrorna från samma period i fjol. Vi har även sett att tendensen håller i sig även i maj. Jag hade aldrig kunnat förutse att det skulle se ut så här och vi ser samma trend på våra andra anläggningar”, säger Tom Brander, VD på Norhtbike, i en intervju med Sundsvalls Tidning.

Tjänat på att vara offensiva.

Northbike tror att framgången, som alltså uppkommit trots coronapandemin, kan bero på att företaget valt att vara offensiva och inte avvaktande. Man har t ex satsat mer på reklamkampanjer och verkligen förberett sig inför säsongen, vilket man tror har ökat försäljningen.

Fakta: Northbike grundades 1965. Idag har företaget verksamhet i både Umeå och Sundsvall.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.