Connect with us

Bil & Motor

Båthuset i Njurunda går mot strömmen i pandemi-tider: “Försäljningen har ökat”

Förra året omsatte företag ca 17 miljoner kronor, och årets omsättning beräknas bli ungefär likadan – trots coronavirus-pandemin. Nu börjar dessutom företagets högsäsong.

Genrébild, Pexels.

NJURRUNDA. Båthuset i Njurrunda tvingades att ställa sin populära Båtmässa, det berättar Sundsvalls Tidning, men trots det har företagets försäljning ökat med över 100% under de senaste månaderna.

2009 valde Micke Bergseije att starta Båthuset tillsammans med sin kusin Peter, där affärsplanen var att sälja båtar och tillbehör. Förra året firade företaget sitt 10-års-jubileum. Idag har företaget tre delägare sedan verkstadschefen Gösta Sundelin tillkommit, och utöver det har man anställt på medarbetare på heltid på servicesidan.

Förra året omsatte företag ca 17 miljoner kronor, och årets omsättning beräknas bli ungefär likadan – trots coronavirus-pandemin. Nu börjar dessutom företagets högsäsong, och den tid på året som det brukar vara mest uppdrag inom båtförsäljning och tillbehör.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bil & Motor

Besikta öppnar ny station i Hofors under 2022

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2022 öppnas flera nya stationer.

besikta affarsliv365
Foto: Pressmeddelande.

GÄVLEBORG. Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en helt ny besiktningsstation i Hofors. Under juni 2022 slår man äntligen upp portarna till den nya stationen som ursprungligen skulle ha tagits i bruk i september 2019. Med ett nytecknat hyreskontrakt så kommer Hofors boende äntligen erbjudas besiktning på hemmaplan, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2022 öppnas flera nya stationer, bland annat i Hofors. För boende i området innebär detta att man nu får en bilbesiktning på hemmaplan och inte längre behöver ta sig till andra orter i länet.

”- Nu kan boende i Hofors äntligen få en säkrare besiktning på hemmaplan”, säger Marknadsområdeschef Peter Johansson.

Stationschefen Jan Tägt berättar att etableringen helt ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder: 

”- Den nya stationen öppnar nära E16 och gör det enkelt för fordonsägare att ta sig till oss. Vår kunniga personal sätter kunden i fokus och kommer att besikta flera olika fordonstyper i nya, fina lokaler.”

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, lätta lastbilar och släpvagnar för kontrollbesiktningar och efterkontroller, men även erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Continue Reading

Bil & Motor

Ny betalparkering i centrala Piteå – P-skivan försvinner

Nu är P-skivan snart ett minne blott i Piteå, som byter till betalparkeringar.

Foto: Genrébild.

NORRBOTTEN. Efter lång förberedelse är det nu dags att införa betalparkering i centrala Piteå och p-skivan försvinner. Från och med måndag 1 februari gäller det nya sättet att registrera och betala parkering. Enklast och smidigast är att registrera via app, men det finns flera olika sätt.

Det nya systemet innebär att man byter ut p-skivan mot ett elektroniskt system där man registrerar parkering via app, sms, talsvar eller i någon av de tre registreringsterminaler som finns placerade på ICA Kvantum, Stora Coop och på Kyrkparkeringen. I terminalerna kan du endast registrera gratistid, medan övriga metoder tillåter en kombination av gratistid och betaltid. Avgift enligt taxa gäller vardag 8-18 samt dag före söndag och helgdag 9-15. 

– Appen är det enklaste och smidigaste sättet att registrera, men visst har vi märkt en viss oro hos piteborna. Vi är dock övertygade att det kommer att gå bra när vi väl är igång, våra grannstäder har ju redan betalparkering med appbetalning, säger Kjell Norberg, trafikingenjör på samhällsbyggnad.

Continue Reading

Bil & Motor

Stor elfordons-grundare avgår frivilligt efter kritik: “Har överdrivit”

Detta efter att bolaget anklagats för grova bedrägerier och fusk, bland annat gällande överdrifter av sin egen tekniska kapacitet.

Foto: Genrébild.

Trevor Milton, grundare och ordförande för elfordonsföretaget Nikola, har nu självmant valt att lämna bolaget. Detta efter att bolaget anklagats för grova bedrägerier och fusk, bland annat gällande överdrifter av sin egen tekniska kapacitet.

Bakom många av anklagelserna mot elfordonstillverkaren står blankar firman Hindenburg Research, som bland annat påstår sig ha telefonsamtal, sms och bilder som bevis för att det Trevor Milton påstått om sitt bolag helt enkelt inte stämmer. Bland de mest graverande avslöjandena som Hindenburg Research hittills fört fram, finns det om att en reklamfilm där en lastbil från Nikola framförs i hög fart i öknen, egentligen är inspelad i en nedförsbacke – vilket bekräftats av personal på Nikola.

Ny ordförande från General Motors på ingång.

Trevor Milton meddelade sin avgång i ett pressmeddelande, men bedyrade att bolaget fortfarande var viktigt för honom, och att det var trist att så mycket fokus hamnat på honom som person istället för på bolagets roll som aktör för en bättre miljö och omvärld. Styrelsen har accepterat Miltons avgång och har meddelat att en ersättare, Stephen Girsky som tidigare varit ordförande för General Motors och som har över 30 års erfarenhet av motorbranschen, är på väg in som ny ordförande.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.