Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

Företag från Dalarna gör egen sprit – på spill från knäckebröd: “Funkar jättebra”

Efter lite inspiration från Shanghai föddes idén om en egen snaps – bryggd på knäckebröd!

Kulinariets Hemsida.

DALARNA. Kulinariet i Stora Skedvi ville göra något roligare än djurfoder av spillet som blir över vid allt knäckebrödsbak, det berättar Dalarnas Tidning. Efter lite inspiration från Shanghai föddes idén om en egen snaps – bryggd på knäckebröd!

Kulinariet är ett centrum för småskaligt mathantverk i den vackra bygden Stora Skedvi. Här kan besökaren få se när Skedvi Bröd gräddas för hand i vedeldade ugnar, handla delikatesser i saluhallen, eller fylla sin glasflaska med mjölk från byn eller äta en kulinarisk lunch i restaurangen. Och nu kan man köpa sin lokalbryggda snaps på Systembolaget, bryggd på samma ställe.

“– Det som är så roligt är att vi verkligen gör vår egen sprit, eller Jonas gör den, från början till slut. Väldigt få gör det i Sverige”, menar Anders på Kuliniariet i en intervju med DT. ” – Även de som säger att de gör det köper ändå in utländskt destillat och brygger vidare på det, men vi gör ju vår sprit från grunden.”

Fler nyheter än Snaps är på ingång.

Snapsen är inte den enda som Kulinariet planerat att släppa – ytterligare nyheter är på väg. Däribland kan nämnas en egen gin med tydlig knäckebrödssmak. 200 liter av deras akvavit ligger även på bourbonfat för att lagras och släppas lagom till jul, som en extragräddad variant av akvaviten.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Saltå Kvarn vann pris som “Årets HR-systemprojekt 2021”

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt.

VÄSTERBOTTEN. Under en livesänd, digital prisutdelning av Årets HR-systemprojekt 2021 presenterades årets vinnare av det prestigefyllda priset Årets HR-systemprojekt, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt. Priset går till den kund som tillsammans med sin systemleverantör genomfört den bästa implementeringen av ett nytt HR-system med en driftsättning under 2020/2021. Årets tre finalister var BolidenSaltå Kvarn och Diaverum tillsammans med sina systemleverantörer.

“Stolta och glada över priset”

Nu står det klart att det var Saltå Kvarn som skulle ta hem priset. Kicki Ahrén, HR-och löneansvarig på Saltå Kvarn berättar:

– Vi på Saltå Kvarn är otroligt stolta och glada över detta pris. Tillsammans med Kontek har vi lagt grunden för vår fortsatta digitaliseringsresa med ökad effektivitet och tidsbesparing högt på agendan. Med det nya HR-systemet får vi tydligare processer och därmed säkrare och smidigare hantering av hela vår personaladministration. Vår organisation är mycket nöjd och ser fördelarna med implementeringen av det nya systemet. Samarbetet med gänget på Kontek har fungerat utmärkt så vi är verkligen jättenöjda och stolta över att ha vunnit detta pris. 

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.