Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

Ny smak från Norrbottens destilleri speglar skogen

Norrbottens destilleri presenterar nya smaker som ska spegla Norrland.

Foto: Norrbottens destilleri.

NORRBOTTEN. I juli avslöjade Norrbottens Destilleri att deras nya produkt kommer att spegla Norrbottens skogar i sina smaker. Lokala produkter såsom tallskott och granskott samsas med nejlika från den bortglömda Comoro-arkipelagen i Indiska Oceanen.

Precis som dess föregångare Mountain Dry Gin, tar Forest ut svängarna med kryddor från när och fjärran. Nu släpps deras nya självständiga norrbottning till marknaden och vi undrar såklart hur vi bäst njuter av denna fusion av smaker från skogarna.

Även om Forest Dry Gin passar utomordentligt bra att dricka precis som den är så har destilleriet tagit reda på vilka smaker folket borde testa i hemmabaren. Senaste åren har GT-boomen fortsatt att växa och den är antagligen här för att stanna. Norrbottens Destilleri fortsätter att tänka utanför boxen och blandar ihop en fräsch, kryddig GT med citrongräs, nejlika och dom kraftfulla smakerna vi hittar i Forest Dry Gin.

I samspel med deras skogar uppe i Norrbotten plockade destilleriet även upp lite av skogens guld och skakade ihop en sour med hjortron. 
– Vi vill lyfta fram det vi har på vår egen bakgård i cocktails. Sötman i hjortron passar utmärkt ihop med syrligheten från citron och den kraftfulla smaken från Forest Dry Gin, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Saltå Kvarn vann pris som “Årets HR-systemprojekt 2021”

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt.

VÄSTERBOTTEN. Under en livesänd, digital prisutdelning av Årets HR-systemprojekt 2021 presenterades årets vinnare av det prestigefyllda priset Årets HR-systemprojekt, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt. Priset går till den kund som tillsammans med sin systemleverantör genomfört den bästa implementeringen av ett nytt HR-system med en driftsättning under 2020/2021. Årets tre finalister var BolidenSaltå Kvarn och Diaverum tillsammans med sina systemleverantörer.

“Stolta och glada över priset”

Nu står det klart att det var Saltå Kvarn som skulle ta hem priset. Kicki Ahrén, HR-och löneansvarig på Saltå Kvarn berättar:

– Vi på Saltå Kvarn är otroligt stolta och glada över detta pris. Tillsammans med Kontek har vi lagt grunden för vår fortsatta digitaliseringsresa med ökad effektivitet och tidsbesparing högt på agendan. Med det nya HR-systemet får vi tydligare processer och därmed säkrare och smidigare hantering av hela vår personaladministration. Vår organisation är mycket nöjd och ser fördelarna med implementeringen av det nya systemet. Samarbetet med gänget på Kontek har fungerat utmärkt så vi är verkligen jättenöjda och stolta över att ha vunnit detta pris. 

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.