Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

Hemmakväll firar egen högtid: “26 september är lösgodisets dag!”

Nu har alla godisälskare sin egen nationaldag, som dessutom firas i fem dagar.

Foto: Genrébild.

Nu har alla godisälskare sin egen nationaldag, som dessutom firas i fem dagar. Den 26 september är det dags för Lösgodisets dag® hos Hemmakväll.

Enligt tradition är det den sista lördagen i september som det är dags för Hemmakvälls egeninstiftade högtid Lösgodisets dag®. Dagen har blivit en registrerad temadag och firas stort med feststämning, tävlingar och specialerbjudanden i deras butiker. Bland annat kan kunder köpa en alldeles unik Hemmakväll-skål eller fylla den populära Guldburken med godis för bara 99 kronor. I år blir firandet dessutom fem gånger så långt, och sträcker sig från 23–27 september, för att sprida ut besöken till butiken.

– I och med Corona-pandemin har vi fått tänka om lite över upplägget. Genom att göra firandet längre hoppas vi kunna minimera trängsel i butikerna så att det är lättare för alla att hålla avstånd. Istället blir firandet längre och vi ser fram emot att fira alla dagarna med våra kunder, säger Ole Lindell, Lösgodisansvarig Hemmakväll.

Stödjer Världens Barn

De senast tre åren har godiskedjan samarbetat med Världens Barn. Under de dagar de firar Lösgodisets dag® kommer vi skänka en procent av intäkterna från vår lösgodisförsäljning till Världens Barn.

– Det känns i dagens situation extra viktigt att kunna hjälpa barn runt om i världen. Barn och barnfamiljer är bland våra trognaste kunder och vi vill tacka dem för deras engagemang genom att ge tillbaka. Världens Barn har projekt som fokuserar på hälsa, trygghet och skolgång och det känns rätt att stödja dem, säger Ole Lindell.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Olof Högbergs-plaketten till Konsthall Tornedalens initiativtagare

Kulturentreprenören Gunhild Stensmyr får ta emot Norrlandsförbundets Olof Högbergs-plakett.

Kulturentreprenören Gunhild Stensmyr får ta emot Norrlandsförbundets Olof Högbergs-plakett för sitt arbete vid olika konstinstitutioner och för sitt uthålliga arbete med att skapa en konsthall i Tornedalen.

Plaketten delades ut till Gunhild Stensmyr i samband med kommunfullmäktige i Övertorneå måndagen den 9 november. Prisutdelare var bland andra regionpolitiker Anders Öberg, som är sammankallande i Norrbotten för Norrlandsförbundet.

– Det är med glädje och stor respekt för Gunhilds uthålliga och envisa arbete för en konsthall i Tornedalen som Norrlandsförbundet delar ut utmärkelsen. Gunhild blir en förebild för Norrbotten och visar att det ger resultat att drivas av en idé och ha en målbild, sade Anders Öberg vid utdelningen.

“En stark förkämpe för kulturen”

Motiveringen till priset lyder: “Gunhild Stensmyr är och har varit en stark förkämpe för kulturen. Bildkonsten har stått i fokus när Stensmyr verkat vid olika institutioner runt om i Sverige. Visionen om en konsthall i Vitsaniemi är nära sitt förverkligande”.

– Jag är mycket stolt och priset är lika mycket till Tornedalen som till mig och konsthallen. Tornedalen förtjänar synlighet och konsthallen kommer givetvis att betyda mycket för vår attraktion och stolta framtid, säger Gunhild Stensmyr.

Fakta:
Varje år delar Norrlandsförbundet ut hedersbelöningar för att premiera personer eller verksamheter som gjort förtjänstfulla insatser för Norrlands utveckling eller väsentligt bidragit till att norrländska förhållanden blivit uppmärksammade och gjort avtryck i omvärlden. Olof Högbergs-plaketten delas ut till en mottagare per Norrlandslän, för framstående kulturell gärning. Priset har delats ut sedan 1955 och bland tidigare mottagare från Norrbotten finns konstnären Lars Pirak och författaren Åsa Larsson.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.