Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

Hemmakväll firar egen högtid: “26 september är lösgodisets dag!”

Nu har alla godisälskare sin egen nationaldag, som dessutom firas i fem dagar.

Foto: Genrébild.

Nu har alla godisälskare sin egen nationaldag, som dessutom firas i fem dagar. Den 26 september är det dags för Lösgodisets dag® hos Hemmakväll.

Enligt tradition är det den sista lördagen i september som det är dags för Hemmakvälls egeninstiftade högtid Lösgodisets dag®. Dagen har blivit en registrerad temadag och firas stort med feststämning, tävlingar och specialerbjudanden i deras butiker. Bland annat kan kunder köpa en alldeles unik Hemmakväll-skål eller fylla den populära Guldburken med godis för bara 99 kronor. I år blir firandet dessutom fem gånger så långt, och sträcker sig från 23–27 september, för att sprida ut besöken till butiken.

– I och med Corona-pandemin har vi fått tänka om lite över upplägget. Genom att göra firandet längre hoppas vi kunna minimera trängsel i butikerna så att det är lättare för alla att hålla avstånd. Istället blir firandet längre och vi ser fram emot att fira alla dagarna med våra kunder, säger Ole Lindell, Lösgodisansvarig Hemmakväll.

Stödjer Världens Barn

De senast tre åren har godiskedjan samarbetat med Världens Barn. Under de dagar de firar Lösgodisets dag® kommer vi skänka en procent av intäkterna från vår lösgodisförsäljning till Världens Barn.

– Det känns i dagens situation extra viktigt att kunna hjälpa barn runt om i världen. Barn och barnfamiljer är bland våra trognaste kunder och vi vill tacka dem för deras engagemang genom att ge tillbaka. Världens Barn har projekt som fokuserar på hälsa, trygghet och skolgång och det känns rätt att stödja dem, säger Ole Lindell.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Saltå Kvarn vann pris som “Årets HR-systemprojekt 2021”

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt.

VÄSTERBOTTEN. Under en livesänd, digital prisutdelning av Årets HR-systemprojekt 2021 presenterades årets vinnare av det prestigefyllda priset Årets HR-systemprojekt, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt. Priset går till den kund som tillsammans med sin systemleverantör genomfört den bästa implementeringen av ett nytt HR-system med en driftsättning under 2020/2021. Årets tre finalister var BolidenSaltå Kvarn och Diaverum tillsammans med sina systemleverantörer.

“Stolta och glada över priset”

Nu står det klart att det var Saltå Kvarn som skulle ta hem priset. Kicki Ahrén, HR-och löneansvarig på Saltå Kvarn berättar:

– Vi på Saltå Kvarn är otroligt stolta och glada över detta pris. Tillsammans med Kontek har vi lagt grunden för vår fortsatta digitaliseringsresa med ökad effektivitet och tidsbesparing högt på agendan. Med det nya HR-systemet får vi tydligare processer och därmed säkrare och smidigare hantering av hela vår personaladministration. Vår organisation är mycket nöjd och ser fördelarna med implementeringen av det nya systemet. Samarbetet med gänget på Kontek har fungerat utmärkt så vi är verkligen jättenöjda och stolta över att ha vunnit detta pris. 

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.