Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

Nolia Beer flyttas fram till 2021: “Då blir det desto mer!”

Företaget betonar att hälsa och säkerhet går före allt, om än det var ett tungt beslut.

Foto: Genrébild.

Nolia Beer flyttas fram till 2021 och blir digitalt fram till dess Nolia Beer kan genomföras som besöksmässa.

– Viktigast för oss är att fullgöra vårt uppdrag att stötta branschen. Just nu kan vi bara göra det i digital form. Men där kommer vi istället att göra desto mer, säger Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Det var länge Nolias förhoppning att kunna arrangera Nolia Beer i Umeå och Luleå som planerat, men utifrån gällande regelverk och rådande omständigheter ansåg inte Nolia AB att mässan skulle gå att genomföra. Företaget betonar att hälsa och säkerhet går före allt, om än det var ett tungt beslut. Nu meddelar Jonas Dahlberg, VD på Nolia, att mässan skjuts fram – men han vill inte säga ett datum riktigt ännu:

– Istället ber vi att få återkomma när vi vet mer kring de regelverk som styr vår verksamhet, säger han.

Projektledaren Sussi Wikström pekar på att Nolia Beer ska fortsätta att fullgöra sitt och Nolias uppdrag: att utveckla näringsliv och samhälle i Norrland.

– Under tiden fram till vi kan hålla nästa Nolia Beer som besöksmässa vill vi ändå fullgöra vårt uppdrag att stärka branschen, särskilt viktigt i dessa svåra tider, att skapa men också bibehålla bestående nätverk med kollegor samt öppna dörrar till ökat engagemang och intresse från såväl intresserade som experter, säger Sussi Wikström.

Denna ambition har lett till att Nolia gör en satsning på Nolia Beer digitalt.

– Det blir såklart inte samma sak som en besöksmässa, men det öppnar för att göra en hel del. På vår hemsida, på Youtube och på våra sociala medier kommer vi att samla och sprida information och digitala aktiviteter från alla utställare. Flera av de utställare vi pratat med uppskattar våra initiativ och känner sig trygga med våra ambitioner, säger Sussi Wikström.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Saltå Kvarn vann pris som “Årets HR-systemprojekt 2021”

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt.

VÄSTERBOTTEN. Under en livesänd, digital prisutdelning av Årets HR-systemprojekt 2021 presenterades årets vinnare av det prestigefyllda priset Årets HR-systemprojekt, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt. Priset går till den kund som tillsammans med sin systemleverantör genomfört den bästa implementeringen av ett nytt HR-system med en driftsättning under 2020/2021. Årets tre finalister var BolidenSaltå Kvarn och Diaverum tillsammans med sina systemleverantörer.

“Stolta och glada över priset”

Nu står det klart att det var Saltå Kvarn som skulle ta hem priset. Kicki Ahrén, HR-och löneansvarig på Saltå Kvarn berättar:

– Vi på Saltå Kvarn är otroligt stolta och glada över detta pris. Tillsammans med Kontek har vi lagt grunden för vår fortsatta digitaliseringsresa med ökad effektivitet och tidsbesparing högt på agendan. Med det nya HR-systemet får vi tydligare processer och därmed säkrare och smidigare hantering av hela vår personaladministration. Vår organisation är mycket nöjd och ser fördelarna med implementeringen av det nya systemet. Samarbetet med gänget på Kontek har fungerat utmärkt så vi är verkligen jättenöjda och stolta över att ha vunnit detta pris. 

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.