Connect with us

Bygg Hem & Inredning

Fastighetsbolaget Lillskär får ny markanvisning i Härnösand

Företaget och kommunen är överens om priset för det 4 400 kvadratmeter stora området och det finns färdiga idéer om vilken typ av hus som ska byggas.

Foto: Härnösands kommun/pressmeddelande.

VÄSTERNORRLAND. Fastighetsbolaget Lillskär får möjlighet att bygga radhus på Lövudden i Härnösand, Höga Kusten. Kommunstyrelsen i Härnösand har beslutat att företaget får en så kallad markanvisning.

– Läget är fantastiskt. Vår filosofi är att bygga i lägen där vi själva skulle vilja bo och det här är precis ett sådant läge, säger Henrik Lindkvist på Lillskär.

Markanvisningen innebär att Lillskär får ensamrätt att utreda förutsättningarna för ett bygge under 18 månader och marken kommer inte att säljas till någon annan under den tiden. Men det kan gå betydligt snabbare än 18 månader. Företaget och kommunen är överens om priset för det 4 400 kvadratmeter stora området och det finns färdiga idéer om vilken typ av hus som ska byggas.

Lillskär har tidigare erfarenhet av bostadsprojekt på små orter.

− Vi tänker oss att bygga i trä och hoppas kunna starta försäljningen redan i början av 2021, säger Henrik Lindkvist.

Lillskär har lyckade erfarenheter sedan tidigare av bostadsprojekt på små orter och har även jobbat med projekt på Norra Kajen i Sundsvall.

− Vi vill utveckla unika lägen och skapa spännande och trivsamma boendemiljöer som gör avtryck i lokalsamhället, säger Henrik Lindkvist.

På Lövudden har några villor byggts det senaste året och fler villatomter är till salu. Nu kan villorna alltså kompletteras med radhus.

− Det här känns jättebra. I Härnösand och Höga Kusten finns fantastiska möjligheter till havsnära boenden och på Lövudden finns en enorm potential. Tillsammans med Lillskär kan vi nu ge fler människor möjlighet att förverkliga sin dröm om att bo nära havet och ändå centralt, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bygg Hem & Inredning

BoKlok bygger nytt i Sundsvall

BoKlok kommer att bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021.

I Lillhällom i Sundsvall ska BoKlok bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en annan typ av boendeform än villor som är det vanligaste i den här delen av Sundsvall. Våra bostadsrätter kommer komplettera den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Alla bostäder byggs som bostadsrätter och kommer ingå i samma bostadsrättsförening, BoKlok Grimman. Husen kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm.

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Riksbyggen Fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår.

Foto: Pressmeddelande/Riksbyggen.

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår, genom ett samgående av två tidigare marknadsområden. Det skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Chef för nya Marknadsområde Norr blir Maritha Nordström som började på Riksbyggen som marknadsområdeschef i april.

– Hela norra delen av Sverige inne i en starkt expansiv fas med stora etableringar. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Maritha Nordström.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och hållbarhet. Riksbyggens platskontor i Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare blir kvar även efter samgåendet. Verksamhet finns även på en rad andra orter inom marknadsområdet, till exempel i Boden, Kalix, Haparanda och Piteå. Marknadsområde Norr blir ett av Riksbyggens största marknadsområden.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också bidra i utvecklingen inom användande av digitala forum och att jobba mer med digitala verktyg, berättar Maritha.

Maritha började på Riksbyggen i april i år och blir nu chef över det nya och större marknadsområdet. Maritha har lång och bred ledarerfarenhet och kommer närmast från Samhall där hon arbetat som distriktschef för Norrbotten. Hon har också bakgrund från bland annat tillverkande industri där hon ansvarat för utvecklingsarbete inom olika produktområden, allt från elektronik- och trävarutillverkning till industrisömnad.

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Peter på Glasproffsen visar hur fönster ska monteras

Dags att renovera fönstren? Peter på Glasproffsen ger sina bästa tips inför fönsterbytet eller renoveringen.

Texten redigeras. Fel på inläsning av text.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.