Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

Härnösand och Höga Kusten nytt mål för Viking Line

Rederijätten Viking Line meddelar idag en ny destination under 2021.

VÄSTERNORRLAND. Viking Line meddelar idag onsdag 11 november att Härnösand och Höga Kusten blir en av deras stora destinationer under 2021. Viking Cinderella kommer att kryssa till Härnösand fem gånger under våren och sommaren.

– Härnösand har varit ett populärt besöksmål under sommaren och hösten. I går presenterade vi ett nytt destinationshotell och nu tar vi emot nyheten att även Viking Line väljer Härnösand som besöksort nästa år. Det bekräftar att vi även i framtiden kommer att vara en attraktiv stad att besöka, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare (KD) och styrelserepresentant i Höga Kusten Destinationsutveckling instämmer:

“Vi är glada över samarbetet”

– Vi utgör en unik attraktion som bidrar till att stärka regionen och att Höga Kusten blir ännu mer attraktivt. Det gör oss alla till vinnare!

– Vi är glada över samarbetet med ytterligare ett rederi som upptäckt Härnösand och vackra Höga Kusten. Vi har en attraktiv destination och kommer säkert att får besök av fler fartyg, säger Sofia Juniwik, besöksnärings- och destinationsutvecklare.

– Att allt fler destinationsbolag väljer Höga Kusten är ett mycket fint betyg till företagare, besöksmål och föreningar i området. Det är deras fina värdskap som är grunden till att så många väljer att besöka Höga Kusten, säger näringslivschefen Petra Forsström.

FAKTA:
Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Härnösand via Mariehamn den 16 maj, 13 juni, 22 och 29 augusti samt 5 september.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Saltå Kvarn vann pris som “Årets HR-systemprojekt 2021”

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt.

VÄSTERBOTTEN. Under en livesänd, digital prisutdelning av Årets HR-systemprojekt 2021 presenterades årets vinnare av det prestigefyllda priset Årets HR-systemprojekt, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är HerbertNathan & Co i samarbete med Forum4iT som för fjärde året i rad, delar ut pris för Årets HR-systemprojekt. Priset går till den kund som tillsammans med sin systemleverantör genomfört den bästa implementeringen av ett nytt HR-system med en driftsättning under 2020/2021. Årets tre finalister var BolidenSaltå Kvarn och Diaverum tillsammans med sina systemleverantörer.

“Stolta och glada över priset”

Nu står det klart att det var Saltå Kvarn som skulle ta hem priset. Kicki Ahrén, HR-och löneansvarig på Saltå Kvarn berättar:

– Vi på Saltå Kvarn är otroligt stolta och glada över detta pris. Tillsammans med Kontek har vi lagt grunden för vår fortsatta digitaliseringsresa med ökad effektivitet och tidsbesparing högt på agendan. Med det nya HR-systemet får vi tydligare processer och därmed säkrare och smidigare hantering av hela vår personaladministration. Vår organisation är mycket nöjd och ser fördelarna med implementeringen av det nya systemet. Samarbetet med gänget på Kontek har fungerat utmärkt så vi är verkligen jättenöjda och stolta över att ha vunnit detta pris. 

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.