Connect with us

Mat, Nöje & Uteliv

God jul och gott nytt år till alla våra läsare

Tack för att du läser om nordliga Sveriges näringsliv och stödjer våra lokala företagare.

Vi vill önska God jul och gott nytt år till alla läsare, tack för att du följer den här sidan och näringslivet i nordliga Sverige. I dessa tider är det särskilt viktigt att stötta det lokala näringslivet.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mat, Nöje & Uteliv

Barnboksförfattare debuterar med ny bilderbok

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare.

Foto: Genrébild.

Förlaget Inubi har precis gett ut en bilderbok för barn i åldern 3-6 år som är skriven av Magnus Hellman och illustrerad av Nina Stadnik. Detta samarbete har resulterat i boken Loke & Bea möter sandtrollet, och har precis nått handeln och biblioteken i Sverige, vilket förlaget skriver i ett pressmeddelande.

Loke & Bea möter sandtrollet är en fin historia med högupplösta professionella illustrationer som har fått ett gott bemötande av en skara läsare. Boken handlar om Loke & Bea en dag på stranden och när de gräver råkar de väcka det arga sandtrollet som bor där. Därefter följer en rad händelser som är både roliga, upplysande och didaktiska.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Olof Högbergs-plaketten till Konsthall Tornedalens initiativtagare

Kulturentreprenören Gunhild Stensmyr får ta emot Norrlandsförbundets Olof Högbergs-plakett.

Kulturentreprenören Gunhild Stensmyr får ta emot Norrlandsförbundets Olof Högbergs-plakett för sitt arbete vid olika konstinstitutioner och för sitt uthålliga arbete med att skapa en konsthall i Tornedalen.

Plaketten delades ut till Gunhild Stensmyr i samband med kommunfullmäktige i Övertorneå måndagen den 9 november. Prisutdelare var bland andra regionpolitiker Anders Öberg, som är sammankallande i Norrbotten för Norrlandsförbundet.

– Det är med glädje och stor respekt för Gunhilds uthålliga och envisa arbete för en konsthall i Tornedalen som Norrlandsförbundet delar ut utmärkelsen. Gunhild blir en förebild för Norrbotten och visar att det ger resultat att drivas av en idé och ha en målbild, sade Anders Öberg vid utdelningen.

“En stark förkämpe för kulturen”

Motiveringen till priset lyder: “Gunhild Stensmyr är och har varit en stark förkämpe för kulturen. Bildkonsten har stått i fokus när Stensmyr verkat vid olika institutioner runt om i Sverige. Visionen om en konsthall i Vitsaniemi är nära sitt förverkligande”.

– Jag är mycket stolt och priset är lika mycket till Tornedalen som till mig och konsthallen. Tornedalen förtjänar synlighet och konsthallen kommer givetvis att betyda mycket för vår attraktion och stolta framtid, säger Gunhild Stensmyr.

Fakta:
Varje år delar Norrlandsförbundet ut hedersbelöningar för att premiera personer eller verksamheter som gjort förtjänstfulla insatser för Norrlands utveckling eller väsentligt bidragit till att norrländska förhållanden blivit uppmärksammade och gjort avtryck i omvärlden. Olof Högbergs-plaketten delas ut till en mottagare per Norrlandslän, för framstående kulturell gärning. Priset har delats ut sedan 1955 och bland tidigare mottagare från Norrbotten finns konstnären Lars Pirak och författaren Åsa Larsson.

Continue Reading

Mat, Nöje & Uteliv

Härnösand och Höga Kusten nytt mål för Viking Line

Rederijätten Viking Line meddelar idag en ny destination under 2021.

VÄSTERNORRLAND. Viking Line meddelar idag onsdag 11 november att Härnösand och Höga Kusten blir en av deras stora destinationer under 2021. Viking Cinderella kommer att kryssa till Härnösand fem gånger under våren och sommaren.

– Härnösand har varit ett populärt besöksmål under sommaren och hösten. I går presenterade vi ett nytt destinationshotell och nu tar vi emot nyheten att även Viking Line väljer Härnösand som besöksort nästa år. Det bekräftar att vi även i framtiden kommer att vara en attraktiv stad att besöka, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare (KD) och styrelserepresentant i Höga Kusten Destinationsutveckling instämmer:

“Vi är glada över samarbetet”

– Vi utgör en unik attraktion som bidrar till att stärka regionen och att Höga Kusten blir ännu mer attraktivt. Det gör oss alla till vinnare!

– Vi är glada över samarbetet med ytterligare ett rederi som upptäckt Härnösand och vackra Höga Kusten. Vi har en attraktiv destination och kommer säkert att får besök av fler fartyg, säger Sofia Juniwik, besöksnärings- och destinationsutvecklare.

– Att allt fler destinationsbolag väljer Höga Kusten är ett mycket fint betyg till företagare, besöksmål och föreningar i området. Det är deras fina värdskap som är grunden till att så många väljer att besöka Höga Kusten, säger näringslivschefen Petra Forsström.

FAKTA:
Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Härnösand via Mariehamn den 16 maj, 13 juni, 22 och 29 augusti samt 5 september.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.