Connect with us

Bygg Hem & Inredning

Astars utbildningar har blivit certifierade av BYN

Astars utbildningar har fått en kvalitetsstämpel från BYN.

Foto: Genrébild.

Astars byggutbildningar i Luleå, Skellefteå och Umeå drog i gång 2019. Nu har de för andra året i rad fått en fin kvalitetsstämpel då utbildningarna blivit certifierade av byggbranschens yrkesnämnd, BYN.
– Det är en riktig kvalitetsstämpel för oss, säger Fredrik Eklund, enhetschef för Astar i Luleå och Skellefteå.

Byggbranschens yrkesnämnd (BYN) arbetar för att det inom bygg- och anläggningsbranschen ska finnas välutbildade och kompetenta yrkesarbetare, som kan utvecklas och anta framtidens utmaningar. 

Branschens behov av arbetskraft är stort och Astars byggutbildningar är populära. Den 15 februari är det exempelvis kursstart för en byggklass med 18 elever på Astar i Luleå. Byggutbildningarna i Umeå, Skellefteå och Luleå har nu också för andra året i rad blivit BYN-certifierade, vilket betyder att de är godkända utbildningsgivare av byggbranschens yrkesnämnd.

– Det här betyder att branschorganisationen BYN står bakom oss och att vår utbildning är kvalitetssäkrad. Vi hade den här certifieringen redan förra året och nu har vi blivit godkända ett år till vilket känns riktigt bra, säger Astars Fredrik Eklund.

– Vi drog i gång på alla tre orter 2019 och vi har jobbat hårt sedan starten för att ha högkvalitativa utbildningar. Det här är ett kvitto på det, säger Fredrik.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bygg Hem & Inredning

Följ med när Anja och Filippa bygger sitt hållbara drömhus

Anja Pärson och Filippa Rådin har valt att bygga med IsoTimber som trästomme till sitt drömhus. Tidigt ställde de sig frågan – hur svårt är det att bygga hållbart?

Foto: Pressmeddelande.

JÄMTLAND. Anja Pärson och Filippa Rådin har valt att bygga med IsoTimber som trästomme till sitt drömhus. Tidigt ställde de sig frågan – hur svårt är det att bygga hållbart? Nu kan vi alla ta del av deras perspektiv och erfarenheter kring det, de vill visa på goda exempel hur man kan göra. Följ hela byggprocessen på deras Youtube-kanal och se bland annat hur de monterar IsoTimber och refererar till grundaren med ”Det är som att ha Gud på plats!”.

Som tidigare nämnts så är IsoTimber leverantör av husstommen till det byggprojekt som Anja Pärson och Filippa Rådin genomför nu under hösten och vintern. IsoTimber levererade färdiga väggelement, så kallade planelement, till byggplatsen. Monteringen av väggarna sköttes av en lokal byggfirma, men även Anja och Filippa skruvade såklart ihop väggen. Se avsnittet där IsoTimber monteras här: 
https://isotimber.se/referens-…

Det är en fantastiskt vacker plats på en strandtomt vid kusten utanför Umeå som de bygger huset på och de har ett filmteam med gedigen erfarenhet bakom sig. Producenten Simon Romanus har tidigare jobbat med Anja och inspelningen av husbygget sker successivt i takt med att projektets olika delar genomförs. Avsnitten publiceras allt eftersom de färdigställs och alla avsnitt visas på deras youtube-kanal här: https://www.youtube.com/…/UC3…/featured

– Det är smått otroligt faktiskt, nu syns IsoTimber i ytterligare en programserie! säger Mikael Östling, grundaren och innovatören av IsoTimber. Redan 2014 syntes vi in en TV4-produktion och förra året i både SVT’s Husdrömmar och TV4’s Grand Designs Sverige. I alla byggena har man valt vår stomme med tanke på miljön! Men det är första gången jag har blivit omnämnd med ”Det är som att ha Gud på plats”, säger Mikael och skrattar.

Både Filippa och Anja har vuxit upp nära naturen, berättar de i en intervju på TV4 Nyhetsmorgon, och att de gärna vill bidra till en mer hållbar värld om de kan genom sina namn. Hör dem själva berätta: ”Hus har blivit konsumtion – vårt ska vara hållbart” http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13723309

– Det ska bli spännande att se vilka andra byggmaterial de väljer och vad deras erfarenheter blir under resans gång, säger IsoTimbers vd Erik Malm. Vi vet att de valde Koljern Nordic som grund, tillverkad av återvunnen glas och metall. Se en intervju med Anja här: https://www.youtube.com/watch?v=7TvD0tEtLfg Jag uppskattar verkligen när stjärnor visar vägen genom eget agerande som är till nytta för hela samhället, det är så positivt! avslutar Erik med.

Prenumerera på Affärsliv365

* indicates required

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Nästan var femte nybyggt hus i oktober var ett Älvsbyhus

I början av december presenterades Byggfaktas statistik för den svenska småhusförsäljningen under oktober månad 2021 och Älvsbyhus visar ett strålande resultat.

Foto: Alvsbyhus.se

NORRBOTTEN. I början av december presenterades Byggfaktas statistik för den svenska småhusförsäljningen under oktober månad 2021 och Älvsbyhus visar ett strålande resultat. Av totalt 123st bygglovsansökningar var Älvsbyhus leverantör vilket innebär 22,5 % av den totala svenska marknaden. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi var otroligt stolta då vi fick september månads statistik med 19,5 % av den totala marknaden, då var vart femte bygglov i Sverige ett Älvsbyhus och nu närmar vi oss vart fjärde! Detta innebär att vi nu är större än OBOS med varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan (11,6 %) respektive Svensk Husproduktion med varumärkena Trivselhus, Movehome och LB Hus (11,3 %), säger Olov Granström försäljningschef Älvsbyhus.

Ackumulerat till och med oktober står Älvsbyhus för 12,8 % av den totala småhusmarknaden och är därmed hela 5,4 % över närmaste branschkollega (7,4 %).

Prenumerera gratis på Affärsliv365

* indicates required

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Nytt förvaltnings-fokus på årets fastighetsmässa

Mässan bär av stapeln den 24:e – 25:e november på Kistamässan, och intresset för mötesplatsen är stort enligt arrangören.

Foto: Pressmeddelande.

GÄVLEBORG. Inför årets fastighetsmässa kommer konceptet ha ett fokus på förvaltning och utveckling av befintliga fastigheter. Mässan bär av stapeln den 24:e – 25:e november på Kistamässan, och intresset för mötesplatsen är stort enligt arrangören, det skriver man i ett pressmeddelande.

I över 10 år har FastighetsMässan varit en mötesplats där beslutsfattare från fastighetsbranschen träffar leverantörer inom drift, förvaltning, underhåll, energi, miljö, säkerhet och automation för att tillsammans skapa lönsamma fastigheter.

Stort behov av det fysiska mötet
Efter 18 månader av anpassning av hur och vart vi arbetar, social distansering och digitala möten är behovet av mötesplatsen stort, menar arrangören i ett pressmeddelande.

”Vi ser ett otroligt intresse från både leverantörer och verksamma inom fastighetsbranshen. Det är tydligt att det fysiska mötet som en mässa erbjuder, där man får ta del av produktnyheter, skapa nya kontakter och ta del av branschspecifika seminarier, uppskattas och är efterlängtat”, säger FastighetsMässans projektledare, Victoria Ahlberg.

På 2021 års upplaga av FastighetsMässan samlas nära 200 leverantörer som erbjuder produkter och tjänster inom förvaltning, drift och underhåll. Detta år är huvudtemat fastighetssäkerhet, olika säkerhetstekniska lösningar och de senaste produkterna för en säker och trygg fastighetsmiljö.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.