Connect with us

Bygg Hem & Inredning

OBOS sponsrar Svenska skidspelen i Falun: “Djupt engagemang i idrott”

OBOS är en av sponsorerna bakom Svenska skidspelen i Falun, som drar igång i helgen.

Foto: Genrébild.

DALARNA. Nu i helgen den 29-31 januari arrangeras Svenska Skidspelen i Falun och bostadsutvecklaren OBOS är officiell sponsor för eventet. Under vecka 4 startade även Svenska Skidförbundets initiativ Alla på snö, där OBOS är med som huvudsponsor.

Denna gång genomförs Svenska Skidspelen helt utan publik i och med rådande omständigheter. Men OBOS sponsorskap innebär precis som tidigare år profilering i form av logotyp på startnummer och längs med skidspåren. Under tv-sändningarna av Svenska Skidspelen kommer dessutom OBOS-maskotarna – som blev kända i tv redan under Skitour 2020 – att synas i skidspåren som del av en Facebook-tävling där tittarna har chansen att vinna priser värda 40 000 kronor.

– Målet med exponeringen är givetvis att öka varumärkeskännedomen för OBOS, samtidigt som vi kopplar ihop varumärket med budskapet att vi bygger bostäder, förklarar Christian Alehagen, marknadskommunikationschef på OBOS.

Under vecka 4 startade också Alla på snö, Svenska Skidförbundets initiativ för att erbjuda barn möjligheten att få uppleva snöglädje. Först ut av 52 kommuner var Gärdet i Stockholm, där totalt 5 000 barn kommer att få prova på skidåkning under fem veckor. Vissa corona-anpassningar görs i form av antal barn per enskilt tillfälle, och OBOS är precis som förra året en av tre huvudsponsorer till initiativet Alla på snö:

– För att alla ska kunna delta får barnen och ungdomarna kostnadsfritt låna all den skid- och snowboardutrustning som behövs. Förbundets satsning på Alla på snö hade inte varit möjlig att genomföra utan stöd från bland annat OBOS, säger Katarina Fahlén, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Flera studier har visat att barn och ungdomar inte rör på sig i den utsträckning de behöver. Alla har inte samma möjligheter att vara fysiskt aktiva, och socioekonomiska faktorer har visat sig ha en stor inverkan. En nyhet för Alla på snö i år är att både grundsärskolor och grundskolor har bjudits in till samtliga Alla på snö-arenor.

– Vi på OBOS har ett djup engagemang i idrottsrörelsen. Var vi än utvecklar bostäder runt om i landet är vi måna om att det ska finnas utrymme och möjlighet för barn och ungdomar att utöva olika typer av aktiviteter – en del i det vi kallar Livet mellan husen. Vi är stolta över att vara en del i initiativet Alla på snö som ger barn med olika bakgrund möjlighet att prova på skidor säger Ulrika Liiv, hållbarhetschef på OBOS.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bygg Hem & Inredning

BoKlok bygger nytt i Sundsvall

BoKlok kommer att bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021.

I Lillhällom i Sundsvall ska BoKlok bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en annan typ av boendeform än villor som är det vanligaste i den här delen av Sundsvall. Våra bostadsrätter kommer komplettera den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Alla bostäder byggs som bostadsrätter och kommer ingå i samma bostadsrättsförening, BoKlok Grimman. Husen kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm.

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Riksbyggen Fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår.

Foto: Pressmeddelande/Riksbyggen.

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår, genom ett samgående av två tidigare marknadsområden. Det skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Chef för nya Marknadsområde Norr blir Maritha Nordström som började på Riksbyggen som marknadsområdeschef i april.

– Hela norra delen av Sverige inne i en starkt expansiv fas med stora etableringar. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Maritha Nordström.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och hållbarhet. Riksbyggens platskontor i Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare blir kvar även efter samgåendet. Verksamhet finns även på en rad andra orter inom marknadsområdet, till exempel i Boden, Kalix, Haparanda och Piteå. Marknadsområde Norr blir ett av Riksbyggens största marknadsområden.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också bidra i utvecklingen inom användande av digitala forum och att jobba mer med digitala verktyg, berättar Maritha.

Maritha började på Riksbyggen i april i år och blir nu chef över det nya och större marknadsområdet. Maritha har lång och bred ledarerfarenhet och kommer närmast från Samhall där hon arbetat som distriktschef för Norrbotten. Hon har också bakgrund från bland annat tillverkande industri där hon ansvarat för utvecklingsarbete inom olika produktområden, allt från elektronik- och trävarutillverkning till industrisömnad.

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Peter på Glasproffsen visar hur fönster ska monteras

Dags att renovera fönstren? Peter på Glasproffsen ger sina bästa tips inför fönsterbytet eller renoveringen.

Texten redigeras. Fel på inläsning av text.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.