Connect with us

Bygg Hem & Inredning

Riksbyggen Fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår.

Foto: Pressmeddelande/Riksbyggen.

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår, genom ett samgående av två tidigare marknadsområden. Det skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Chef för nya Marknadsområde Norr blir Maritha Nordström som började på Riksbyggen som marknadsområdeschef i april.

– Hela norra delen av Sverige inne i en starkt expansiv fas med stora etableringar. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Maritha Nordström.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och hållbarhet. Riksbyggens platskontor i Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare blir kvar även efter samgåendet. Verksamhet finns även på en rad andra orter inom marknadsområdet, till exempel i Boden, Kalix, Haparanda och Piteå. Marknadsområde Norr blir ett av Riksbyggens största marknadsområden.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också bidra i utvecklingen inom användande av digitala forum och att jobba mer med digitala verktyg, berättar Maritha.

Maritha började på Riksbyggen i april i år och blir nu chef över det nya och större marknadsområdet. Maritha har lång och bred ledarerfarenhet och kommer närmast från Samhall där hon arbetat som distriktschef för Norrbotten. Hon har också bakgrund från bland annat tillverkande industri där hon ansvarat för utvecklingsarbete inom olika produktområden, allt från elektronik- och trävarutillverkning till industrisömnad.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bygg Hem & Inredning

Följ med när Anja och Filippa bygger sitt hållbara drömhus

Anja Pärson och Filippa Rådin har valt att bygga med IsoTimber som trästomme till sitt drömhus. Tidigt ställde de sig frågan – hur svårt är det att bygga hållbart?

Foto: Pressmeddelande.

JÄMTLAND. Anja Pärson och Filippa Rådin har valt att bygga med IsoTimber som trästomme till sitt drömhus. Tidigt ställde de sig frågan – hur svårt är det att bygga hållbart? Nu kan vi alla ta del av deras perspektiv och erfarenheter kring det, de vill visa på goda exempel hur man kan göra. Följ hela byggprocessen på deras Youtube-kanal och se bland annat hur de monterar IsoTimber och refererar till grundaren med ”Det är som att ha Gud på plats!”.

Som tidigare nämnts så är IsoTimber leverantör av husstommen till det byggprojekt som Anja Pärson och Filippa Rådin genomför nu under hösten och vintern. IsoTimber levererade färdiga väggelement, så kallade planelement, till byggplatsen. Monteringen av väggarna sköttes av en lokal byggfirma, men även Anja och Filippa skruvade såklart ihop väggen. Se avsnittet där IsoTimber monteras här: 
https://isotimber.se/referens-…

Det är en fantastiskt vacker plats på en strandtomt vid kusten utanför Umeå som de bygger huset på och de har ett filmteam med gedigen erfarenhet bakom sig. Producenten Simon Romanus har tidigare jobbat med Anja och inspelningen av husbygget sker successivt i takt med att projektets olika delar genomförs. Avsnitten publiceras allt eftersom de färdigställs och alla avsnitt visas på deras youtube-kanal här: https://www.youtube.com/…/UC3…/featured

– Det är smått otroligt faktiskt, nu syns IsoTimber i ytterligare en programserie! säger Mikael Östling, grundaren och innovatören av IsoTimber. Redan 2014 syntes vi in en TV4-produktion och förra året i både SVT’s Husdrömmar och TV4’s Grand Designs Sverige. I alla byggena har man valt vår stomme med tanke på miljön! Men det är första gången jag har blivit omnämnd med ”Det är som att ha Gud på plats”, säger Mikael och skrattar.

Både Filippa och Anja har vuxit upp nära naturen, berättar de i en intervju på TV4 Nyhetsmorgon, och att de gärna vill bidra till en mer hållbar värld om de kan genom sina namn. Hör dem själva berätta: ”Hus har blivit konsumtion – vårt ska vara hållbart” http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13723309

– Det ska bli spännande att se vilka andra byggmaterial de väljer och vad deras erfarenheter blir under resans gång, säger IsoTimbers vd Erik Malm. Vi vet att de valde Koljern Nordic som grund, tillverkad av återvunnen glas och metall. Se en intervju med Anja här: https://www.youtube.com/watch?v=7TvD0tEtLfg Jag uppskattar verkligen när stjärnor visar vägen genom eget agerande som är till nytta för hela samhället, det är så positivt! avslutar Erik med.

Prenumerera på Affärsliv365

* indicates required

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Nästan var femte nybyggt hus i oktober var ett Älvsbyhus

I början av december presenterades Byggfaktas statistik för den svenska småhusförsäljningen under oktober månad 2021 och Älvsbyhus visar ett strålande resultat.

Foto: Alvsbyhus.se

NORRBOTTEN. I början av december presenterades Byggfaktas statistik för den svenska småhusförsäljningen under oktober månad 2021 och Älvsbyhus visar ett strålande resultat. Av totalt 123st bygglovsansökningar var Älvsbyhus leverantör vilket innebär 22,5 % av den totala svenska marknaden. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi var otroligt stolta då vi fick september månads statistik med 19,5 % av den totala marknaden, då var vart femte bygglov i Sverige ett Älvsbyhus och nu närmar vi oss vart fjärde! Detta innebär att vi nu är större än OBOS med varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan (11,6 %) respektive Svensk Husproduktion med varumärkena Trivselhus, Movehome och LB Hus (11,3 %), säger Olov Granström försäljningschef Älvsbyhus.

Ackumulerat till och med oktober står Älvsbyhus för 12,8 % av den totala småhusmarknaden och är därmed hela 5,4 % över närmaste branschkollega (7,4 %).

Prenumerera gratis på Affärsliv365

* indicates required

Continue Reading

Bygg Hem & Inredning

Nytt förvaltnings-fokus på årets fastighetsmässa

Mässan bär av stapeln den 24:e – 25:e november på Kistamässan, och intresset för mötesplatsen är stort enligt arrangören.

Foto: Pressmeddelande.

GÄVLEBORG. Inför årets fastighetsmässa kommer konceptet ha ett fokus på förvaltning och utveckling av befintliga fastigheter. Mässan bär av stapeln den 24:e – 25:e november på Kistamässan, och intresset för mötesplatsen är stort enligt arrangören, det skriver man i ett pressmeddelande.

I över 10 år har FastighetsMässan varit en mötesplats där beslutsfattare från fastighetsbranschen träffar leverantörer inom drift, förvaltning, underhåll, energi, miljö, säkerhet och automation för att tillsammans skapa lönsamma fastigheter.

Stort behov av det fysiska mötet
Efter 18 månader av anpassning av hur och vart vi arbetar, social distansering och digitala möten är behovet av mötesplatsen stort, menar arrangören i ett pressmeddelande.

”Vi ser ett otroligt intresse från både leverantörer och verksamma inom fastighetsbranshen. Det är tydligt att det fysiska mötet som en mässa erbjuder, där man får ta del av produktnyheter, skapa nya kontakter och ta del av branschspecifika seminarier, uppskattas och är efterlängtat”, säger FastighetsMässans projektledare, Victoria Ahlberg.

På 2021 års upplaga av FastighetsMässan samlas nära 200 leverantörer som erbjuder produkter och tjänster inom förvaltning, drift och underhåll. Detta år är huvudtemat fastighetssäkerhet, olika säkerhetstekniska lösningar och de senaste produkterna för en säker och trygg fastighetsmiljö.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.