Connect with us

Industri & Verkstad

Rototilt har siktet inställt på Spanien: “Spännande”

“Det händer spännande saker på den spanska marknaden med ökad efterfrågan på grävmaskiner och dess tillbehör.”

Foto: Pressmeddelande.

VÄSTERBOTTEN. Rototilt etablerar sig i Spanien via distributör. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det händer spännande saker på den spanska marknaden med ökad efterfrågan på grävmaskiner och dess tillbehör. Rototilt fortsätter sin expansion genom att etablera sig på nya marknader, säger Daniel Thomas, Export Sales Manager hos Rototilt Group AB.

Bara för några veckor sedan presenterade Rototilt sin etablering i Polen. Nästa på tur är Spanien där företaget Tresam & Rocthor tecknat avtal som officiell distributör till Rototilt. Och det börjar med en riktig rivstart med branschmässan SMOPYC i Zaragoza där flera av företagets produkter kommer att visas upp.

Tresam & Rocthor är sedan tidigare officiell servicepartner till svenska Epiroc och har lång erfarenhet inom rivningsbranschen.

– Tresam & Rocthors erfarenheter är värdefulla för att etablera Rototilt i Spanien. Tillsammans kommer vi med ett attraktivt erbjudande inom service, support och installation som möter kundens höga krav på hållfasthet och livslängd, säger Daniel Thomas, Export Sales Manager Rototilt Group AB.

Rototilt ser stor potential i Spanien och tillsammans med Tresam & Rochtor satsar företagen ordentligt för att få en bra start.

– Konceptet med tiltrotator har kommit till Spanien och sprider sig mer och mer. Vår passion är att utveckla våra kunder och vad som är möjligt med en grävmaskin. Vi är väldigt positiva till samarbetet med Rototilt och ser fram emot en lång och nära relation för att öppna upp den spanska marknaden, säger Michele Rubilotta, Tresam & Rochtor.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Industri & Verkstad

Högtryck för Trejon: “har en rekordhög orderingång”

Trejons ökade orderingång har lett till anställning av fler tekniker, bland annat Herman Öberg.

Foto: Pressmeddelande.

VÄSTERBOTTEN. Trejon fortsätter med sin positiva utveckling med ökad försäljning och rekordhög orderingång på de flesta marknader och produktområden, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

För att möta ökningen har ytterligare en ny medarbetare, Herman Öberg rekryterats som verkstadstekniker. Herman kommer främst att stötta upp kring leveranser, montering och utrustning av maskiner inom Trejon Flexitrac och Trejon Optimal. Herman började sin anställning på Trejon den 8:e November och kommer närmast från servicejobb inom tågtrafik. Tidigare har Herman jobbat som servicetekniker hos en lokal återförsäljare och har därmed god kännedom om både produkter och branschen i stort.

– Det känns kul med denna möjlighet att få komma till ett företag som står så starkt både lokalt, nationellt och internationellt. Det är ett team av dedikerade medarbetare och kollegor som all jobbar tillsammans, säger Herman Öberg.

Trejon som grossist och tillverkare av maskiner för entreprenad, skog och lantbruk genomför en del anpassning och utrustning av maskiner innan de går vidare genom ledet av återförsäljare på sin väg till slutkund. Det är främst med det befintliga teamet där på monteringsverkstan som Herman kommer jobba och garantera att maskiner av hög kvalitet kan fortsätta levereras ut i ännu större volymer.

– Vi är så klart stolta över den positiva utvecklingen vi sett och fortsatt ser. Denna rekrytering känns helt rätt och kommer ge oss förutsättningarna att fortsätta utvecklas och växa, avslutar Henrik Johansson, VD på Trejon.

Continue Reading

Industri & Verkstad

Stärkt samarbete mellan LKAB och Gällivare Näringsliv

Samarbetet innebär att LKAB går in med en miljon kronor per år i tre år i Gällivare Näringsliv AB.

Foto: Pressmeddelande/Mediebild.

NORRBOTTEN. Gällivare Näringsliv AB och LKAB inleder ett fördjupat treårigt samarbete för att möta de krav på kompetensutveckling och hållbart företagande som gruvbolagets omställning till koldioxidfri produktion innebär för det lokala näringslivet, det uppger man i ett pressmeddelande.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan inleda ett fördjupat samarbete med LKAB. Gällivare står i centrum för gruvindustrins gröna omställning, och samarbetet innebär bättre förutsättningar för små och medelstora företag att kunna ställa om och stärka sitt hållbarhetsarbete och konkurrenskraft, säger Roger Hansson, vd för Gällivare Näringsliv AB.

LKAB:s teknikomställning för att kunna leverera koldioxidfria produkter år 2045 inleds i Gällivare redan nu.

– Det ställer höga krav på oss men också på våra leverantörer och kommunen. Därför inleder vi nu ett samarbete med Gällivare Näringsliv AB, inriktat på hållbarhet och kompetens , säger Monika Sammelin, områdeschef för LKAB i Malmberget.

– Vi vill och måste jobba ihop för att lyckas med omställningen. Hållbarhetsfrågorna är en viktig och stor pusselbit. På det här sättet skapar vi större möjligheter för oss själva och våra leverantörer att utvecklas inom området, säger hon.

Arbetet syftar även till att identifiera behov av kompetens och kompetensutveckling. 

– För att kunna driva teknikutvecklingen måste vi på bred front höja oss kompetensmässigt. Det handlar bland annat om att kunna utbilda sig. Vi kommer även att behöva rekrytera utifrån och därmed attrahera ny arbetskraft såväl som framåtlutade företagsetableringar, säger Monika Sammelin.

– Att möta framtidens kompetensbehov innebär både en historisk möjlighet och en tuff utmaning för näringslivet och Gällivare som samhälle, vi kan bara lyckas om vi arbetar tillsammans för att hitta lösningar, säger Roger Hansson och fortsätter:

– LKAB:s omställning till koldioxidfri produktion är en av de absolut största industriinvesteringarna någonsin i Sverige och skapar unika förutsättningar att satsa i Gällivare och få samhället att utvecklas och växa.

– Vi har enorma utmaningar framför oss, men ännu större möjligheter. Därför är det viktigt att lokala leverantörer i Malmfälten ges möjlighet att utvecklas med oss och att andra som inte vill missa allt det häftiga vi gör, inte tvekar utan hänger med på det vi skapar här och nu, säger Monika Sammelin.

Samarbetet innebär att LKAB går in med en miljon kronor per år i tre år i Gällivare Näringsliv AB.

Continue Reading

Industri & Verkstad

Klimatsmart cementfabrik på gång i Sverige: “Klimatneutral betong innan 2030”

Fabriken kommer att ligga i Slite på Gotland och när anläggningen driftsätts år 2030 ska den fånga in uppemot 1,8 miljoner ton koldioxid per år.

Foto: Genrébild.

Som marknadsledande inom betong i Sverige är Thomas Concrete Groups vision att driva utvecklingen mot en helt klimatneutral betong till år 2030. – Vi ser mycket positivt på att Heidelberg Cement nyligen presenterade sina planer på världens första klimatneutrala cementfabrik och att den ska ligga i Sverige, säger Karin Gäbel, hållbarhetschef på Thomas Concrete Group, i ett pressmeddelande.

Redan 2012 lanserade Thomas Betong som ingår i Thomas Concrete Group, som första aktör i Sverige, klimatförbättrad betong. Nu, snart tio år senare, erbjuder flera aktörer klimatförbättrade alternativ samtidigt som branschen skrivit under på att man ska kunna leverera en helt klimatneutral betong 2030.

Thomas Concrete Group välkomnar Heidelberg Cements nyligen presenterade planer när det gäller infångning och lagring av koldioxid, så kallad Carbon Capture and Storage, CCS.

– Många har länge pratat om CCS och därför är det väldigt spännande att Sverige nu blir först i världen med en cementfabrik, som fångar in all CO2, även den från de biobränslen som kommer att användas.

– Att vi dessutom siktar på en klimatneutral betong senast 2030 gör att vi sätter press på hela Europa och övriga världen, säger Karin Gäbel.

Fabriken kommer att ligga i Slite på Gotland och när anläggningen driftsätts år 2030 ska den fånga in uppemot 1,8 miljoner ton koldioxid per år.

Continue Reading

HETAST

Precis som alla andra hemsidor använder vår hemsida sk Cookies för att fungera.